TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
TMMOB

   Ana Sayfa    İletişim Bilgileri

Hakkımızda Tüm Kitaplar Kategoriler e-Kitaplar Yeni Kitaplar Çok Satılanlar Arama

SEPETİM: (Boş)

PIC SD KART PROJELERİ


Adet:

Fiyatı:

12.00 TL


Sepete Ekle

Yazar Adı:

DOĞAN İBRAHİM

ISBN No:

978-9944-89-570-5


Yayın No:

EG/2008/1

Yayın Yeri:

ANKARA

Sayfa Sayısı:

205


 

Giriş


 Kredi kartınızla online ödeme yapmak istemiyorsanız veya sorun yaşıyorsanız banka havalesi veya eft yolu ile ödeme yapabilirsiniz.
Ödeme Bilgileri
İş Bankası Yenişehir Şubesi (4218) 5110 No‘lu Hesap (IBAN TR490006400000142180005110)
Açıklama kısmına almak istediğiniz yayın/yayınların adını yazınız.
Ödeme Tutarına 5 TL Kargo ücreti eklemeniz gerekmektedir.
Ödeme yaptıktan sonra dekontu (0312) 417 38 18 No�lu faksa veya emo@emo.org.tr e-posta adresine gönderiniz.


Sunuş


 

Günümüzde bir çok alanda olduğu gibi elektronik alanında da kelimenin tam anlamı ile devasa gelişmeler yaşanmaktadır. Kitabımızın yazarı Sayın Doğan İbrahim‘in sunuş yazısında belirttiği üzere, kitaba konu olan mikrokontrolörler belki de söylediklerimize tam oturan bir örnektir.

 

Elektronik mühendisliği eğitimi esnasında okullarımızda oldukça kuvvetli teorik dersler alan öğrencilerimiz, bu derslerin günlük hayata ya da sanayiye yansımaları konusundaki pratik uygulamalarda yetersiz kalmaktadırlar. Bu, bir yandan da yeni eğitim düzeninin de bir gereği belki.

 

Meslek örgütü olarak önemli bir görevimiz de, üyelerimiz olan mühendislerin meslek yaşamları boyunca edinmek zorunda kalacakları teorik ve pratik bilgiyi temin etmektir.

 

MİSEM kapsamında üyelerini eğitmek için gereken yapılanmayı gerçekleştirmeye çalışan Odamız bu çalışmaları sırasında bu amacına yönelik yayınlarda büyük bir eksiklik olduğunu da fark etmiştir. Yabancı dilde özellikle İngilizce yazılan birçok kaynak olmasına rağmen, Türkçe kaynak sıkıntısı açıktır.

 

Bu açığı ya da başka bir ifade ile ihtiyacı karşılamak amacı ile tercüme ve telif eserler yazılmasını gündemine alan Odamız, önümüzde ki dönem, bir dizi yayın hazırlama gayreti içindedir.

 

Yaşanan hızlı teknolojik gelişimin mühendislik eğitimi alanında zorunlu kıldığı bir diğer önemli konu da, meslek yaşamı boyunca sürekli eğitim gereksinimi olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu konuda yapılan araştırmalar sonunda aşağıdaki sonuçlar elde edilmiştir.

  • Mezuniyet bilgisinin %5`i her yıl eski ve geçersiz hale gelmektedir.

  • Çağdaş ve rekabet edilebilir standartlara erişebilmek için her çalışan kişi zamanının %15`ini bilgisini tazelemeye ayırmalıdır.

  • Çalışma hayatı boyunca kendi alanında hiçbir kursa katılamayanlar 45 yaşında bütün gelişmelerin ardında kalacaktır.

Mühendislerin mezun olduktan sonra teknolojik gelişimin çok hızlı yaşandığı bu dönemde uygulanan eğitim teknolojisi, üretim ve istihdam politikalarından dolayı üretimin içinde etken bir şekilde yer alamamaları kısa bir dönem içerisinde mesleki deformasyonun başlamasına neden olmaktadır.

Mühendisler mesleklerini meslek yaşamları boyunca öğrenmeye devam ederler. Bu da öğrenme alanında süreklilik demektir. Bu nedenle mühendisçe bir yaşam, öğrenme ve üretim alanında sürekliliğe zorunlu bir yaşam olarak ele alınabilir. Bunun için de mühendislik eğitiminde temel bilgilerin sağlıklı ve tam olarak verilmesi ile sürekli eğitim ve yaşam boyu öğrenime çağdaş bir mühendislik formasyonu kazandırılması önem taşımaktadır

Örgün eğitim kurumlarının mühendislere kazandırdığı meslek bilgisi ve formasyonu sadece bir başlangıçtır. Eğitimde asıl önemli olan, meslek alanındaki bilgilerin sürekli olarak yenileme ve güncelleme yeteneğidir. Bu yeteneğin verilmesi örgün eğitim kurumlarının asıl görevlerinden biridir. Günümüzde bilim, teknoloji ve mühendislik uygulama alanlarındaki hızlı gelişim, üretim süreçlerinde mevcut bileşenlerin kendilerini sürekli yenilemelerini ve geliştirmelerini zorunlu kılmaktadır. Örgün eğitim kurumlarında verilen eğitim, zaman içinde atıl bilgi haline gelmekte ve yetersiz kalmaktadır. Bu yüzden, artan bilgi birikimine hızlı ulaşma, edinilen bilgi ve deneyimleri paylaşma ve üretim süreçlerinde değerlendirebilme becerisi için sürekli bir meslek içi eğitim şarttır.

Böylesi bir meslek içi eğitim Elektrik, Elektronik, Bilgisayar Mühendislerinin yasal örgütü Elektrik Mühendisleri Odası`nın temel görevlerinden biridir. Bu görevi MİSEM kapsamında yapmaya çalışan Odamız bu yapılanmanın en önemli yapı taşlarından birisi olan yayın konusunda da gerekeni yapmaya çalışmaktadır.

Yıllardır sağlıklı bir ilişki sürdürdüğümüz Bileşim Yayıncılık ile ortaklaşa girişimimiz olan elinizdeki bu yayın ile birlikte daha birçok yayın çıkarılması planlanmıştır.

Bu yayının gerçekleşmesine önayak olan Bileşim Yayıncılığa ve Sayın Aydın Bodur‘a EMO teşekkür eder

Bir teşekkürümüz de, kitabımız yazarı Sayın Prof. Dr. Doğan İBRAHİM‘e: eline, sözüne sağlık diyoruz.

Bu yayınımızın ayrıca telif ya da tercüme eser hazırlamak isteyenlere de açık bir çağrı olduğunu belirterek, bu yayının amacına uygun olmasını ve bir ihtiyacı karşılamasını dileriz.

Saygılarımızla

Musa ÇEÇEN

TMMOB -Elektrik Mühendisleri Odası

41. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı


 
  kitap.emo.org.tr
  
COPYRIGHT © 2010 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18
 

 
KEY İnternet Hizmetleri