TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
TMMOB

   Ana Sayfa    İletişim Bilgileri

Hakkımızda Tüm Kitaplar Kategoriler e-Kitaplar Yeni Kitaplar Çok Satılanlar Arama

SEPETİM: (Boş)

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ TESİSATI TESİSATI EĞİTİMİ NOTLARI


Adet:

Fiyatı:

113.00 TL


Sepete Ekle

Yazar Adı:

MİSEM

ISBN No:

978-605-01-0734-0


Yayın No:

GY/2015/595

Yayın Yeri:

ANKARA

Sayfa Sayısı:

Tamamı Renkli 392


 

Giriş


Kredi kartınızla online ödeme yapmak istemiyorsanız veya sorun yaşıyorsanız banka havalesi veya eft yolu ile ödeme yapabilirsiniz.

Ödeme Bilgileri

İş Bankası Yenişehir Şubesi (4218) 5841411 No‘lu Hesap (IBAN TR11 0006 4000 0014 2185 8414 11) Açıklama kısmına almak istediğiniz yayın/yayınların adını, TC Kimlik No veya Vergi No‘nuzu yazınız.

Ödeme yaptıktan sonra dekontu (0312) 417 38 18 No‘lu faksa veya emo@emo.org.tr e-posta adresine adresiniz ile birlikte gönderiniz.


Sunuş


Günümüzde bilim, teknoloji ve mühendislik uygulama alanlarındaki hızlı gelişim, üretim süreçlerinde varolan bileşenlerin kendilerini sürekli yenilemelerini ve geliştirmelerini zorunlu kılmaktadır. Varlık koşulu bu alanlardaki faaliyetlere bağlı olan mühendislerin alanlarının gelişme ve geliştirilme düzeylerine hükmedecek nitelikte olması gerekmektedir. Örgün eğitim kurumlarında verilen eğitim zaman içinde atıl bilgi haline gelmekte ve yetersiz kalmaktadır. Bu yüzden, artan bilgi birikimine hızlı ulaşma, edinilen bilgi ve deneyimleri paylaşma ve üretim süreçlerinde değerlendirebilme becerisi için sürekli bir meslek içi eğitim şarttır.

Odamız, gerçekleştirmiş olduğu Kongre, Kurultay, Panel ve Sempozyumlarla meslektaşlarımızın mesleki, teknik ve sosyal konulara ilişkin tartışmalara katılmasını, teknolojik gelişmeler üzerine bilgilenmesini ve bilgilerini paylaşabilmesini sağlamaya çalışmaktadır. Bütün bu faaliyetler elbette meslek içi eğitiminde bir parçasıdır. Ancak bu faaliyetlerin bir bütünleyeni olarak, meslek alanlarımıza yönelik sürekli, yaygın ve kurumsallaşmış bir eğitim faaliyetinin gerekliliği de açıktır.

Bu gereklilik doğrultusunda üyelerimizin meslek alanlarındaki gereksinimlerini ve taleplerini dikkate alarak, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, aynı zamanda da toplumsal gereksinimlerini de gözeterek Odamız bünyesinde Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) kurulmuştur.

MİSEM meslektaşlarımızın belirli bir konu üzerinde bilgi birikimlerinin, uygulama ve tasarlama becerilerinin arttırılmasını ve gelişen teknolojiyi daha verimli kullanmalarını hedeflemektedir. Yürütülecek eğitimin politikası TMMOB tarafından çeşitli platformlarda yürütülen tartışmalarda öne çıktığı gibi "mühendislik ve mimarlık eğitiminde kalitenin yükseltilmesi için, belleme yerine öğrenme, verileri kabul etme yerine araştıran-sorgulayan, bilgiye ulaşmayı ve bilgiyi kullanmayı engelleyen, baskıcı-şartlandırıcı bir yöntem yerine kişiliği özgürce geliştiren bir temel eğitim politikasıdır"

Bu hedefler doğrultusunda MİSEM`in temel görevi meslek alanları ile ilgili olarak meslektaşlarımızı uzmanlaştırmaya yönelik verilecek eğitimlerin merkezi koordinasyonunu sağlamak, gerekli görülen eğitimleri düzenlemek, eğitim notları hazırlamaktır. Düzenlenen eğitimler sonucu üyelerimizin kazandıkları mesleki bilgiler belgelendirilmektedir.

Mühendislik öğrencilerinden farklı olarak, mühendisler daha değişik bir şekilde öğrenmektedirler. Eğitimler mühendis eğitimi konusunda uzman eğitmenler tarafından yapılmaktadır. Dönemsel olarak MİSEM eğitmenleri için "Erişkin Eğitimi" yönünde eğitimler düzenlemektedir. Üniversitelerden konulara uygun eğitmen desteği sağlanması yoluna da sıklıkla başvurulmaktadır.

MİSEM faaliyetleri kuruluşunda bu yana büyük ivme kazanmış ve faaliyetleri yoğunlaşmıştır. Bu süreçte" MİSEM Uygulama Usul ve Esasları", "MİSEM Yönergesi" ve "Yapı Denetim Uygulama Usul ve Esasları" dokümanları hazırlanarak bunların hayata geçirilmesi sağlanmıştır.

EMO Yönetim Kurulunca kabul edilen "MİSEM Uygulama Usul ve Esasları"nda da belirtildiği üzere MİSEM meslek içi eğitim alanını, Oda‘ya maddi kaynak yaratma faaliyeti olarak algılanmasına yönelik her türlü anlayışı reddetmiş, faaliyetlerini ve kriterlerini MİSEM etkinliğinin sürdürülebilirliği çerçevesinde kalması doğrultusunda oluşturmuştur.

Üyelerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda; eğitimlerin çeşitlendirilmesi ve içeriği konusunda çalışmalar ayrı bir önem kazanmaktadır.

Üniversite-meslek odaları işbirliği çerçevesinde, yenilenebilir enerji uygulamalarına sağlıklı örnekler oluşturmak amacıyla üyelerimizin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla Ege Üniversitesi ile 2013 yılında yapılan protokol çerçevesinde Güneş Enerjisi Sistemleri Tesisatı eğitimleri başlatılmış ve Mayıs 2015 itibariyle 234 üyemiz bu eğitimlere katılmıştır.

Bu eğitimlere ek olarak Rüzgar, Jeotermal, Biyogaz ve Çöpten Elektrik üretimi ile ilgili eğitimlerde planlanmaktadır.

 

Hüseyin YEŞİL 

 

Elektrik Mühendisleri Odası

44. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı

Haziran 2015 

 


İçindekiler


SUNUŞ

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ANA YÖNETMELİĞİ

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ TESİSATI EĞİTİMİ - Emrah Güngör

GÜNEŞ ENERJİSİ TEKNOLOJİLERİ - Oğuz Perinçek

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ MEVZUATI - Olgun Sakarya

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ - Musa Çeçen

ŞEBEKE BAĞLANTILI FOTOVOLTAİK SİSTEMLER - Doç. Dr. Mutlu Boztepe

GES PROJELERİNDE BULUNMASI GEREKENLER - Azim Şahin

OFF-GRID SİSTEMLER - Egemen Azmak

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ TESİSAT EĞİTİMİ - Bülent Çarşıbaşı

DERS NOTLARI - Taner İriz

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNE AİT ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ 


 
  kitap.emo.org.tr
  
COPYRIGHT © 2010 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
IHLAMUR SOKAK NO:10 KIZILAY/ANKARA
TEL: +90 (312) 425 32 72 (PBX) - FAKS: +90 (312) 417 38 18
 

 
KEY İnternet Hizmetleri